Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
6 rode lomboks
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
zout naar smaak
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, trasi bakar
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Meng de asem met de eetl water. Rooster een de ketumbar droog in een pan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens het zout en het vlees toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes 1 1/2 uur sudderen. Dan het asemwater en de lomboks toevoegen het het geheel nog 10 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
6 rode lomboks
2 theel, asem
3 eetl. water
3 eetl. olie
zout naar smaak
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
1/2 theel, trasi bakar
6 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Meng de asem met de eetl water. Rooster een de ketumbar droog in een pan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens het zout en het vlees toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes 1 1/2 uur sudderen. Dan het asemwater en de lomboks toevoegen het het geheel nog 10 minuten laten sudderen.