logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Parape Makassar
geroosterde kip uit Makassar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asamwater
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
500 ml water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
9 teentjes knoflook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en meng. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster de kip daarna langzaam bruin op een houtskoolvuurtje en bedruip de kip regelmatig met de saus.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044