zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Kare Ayam - Curry van kip
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Jukut nangka mekuah - nangka (jackfruit) in kokossaus
- Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus
- Bola Jamur - pittige balletjes van paddenstoelen en gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar


Ayam Parape Makassar
geroosterde kip uit Makassar
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asamwater
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
9 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en meng. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster de kip daarna langzaam bruin op een houtskoolvuurtje en bedruip de kip regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.