Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Parape Makassar
geroosterde kip uit Makassar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asamwater
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
500 ml water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
9 teentjes knoflook
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met het asamwater en het zout en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en meng. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook de kip gaar.
Rooster de kip daarna langzaam bruin op een houtskoolvuurtje en bedruip de kip regelmatig met de saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42092029