zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis Selada Air Pedas - pittige roerbak van waterkers met mais
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal lombok
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Tuun Fafi - Geroosterd speenvarken
- Sambal Goreng Kol Jagung - gehakt met kool en mais
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Ayam Tumis Paprika - roerbak van kip met paprika
- Santen - bereiding van kokosmelk
Ayam Pedas Manis Daun Ketumbar - pittig zoete kip met koriander


Ayam Pedas Manis Daun Ketumbar
pittig zoete kip met koriander
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine kip
1 eetl asam jawa + 50 ml water
100 ml dikke kokosmelk (kental)
500 ml water
50 gr palmsuiker
1 theel zout
4 takjes koriander
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en laat het 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en kook totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de koriander erdoor en en serveer.
pittig zoete kip met koriander
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine kip
1 eetl asam jawa + 50 ml water
100 ml dikke kokosmelk (kental)
500 ml water
50 gr palmsuiker
1 theel zout
4 takjes koriander
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater en laat het 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook.
Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en kook totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de koriander erdoor en en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.