Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gangsa Daging - gekruid (smoor) rundvlees uit Kalimantan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gangsa Daging
gekruid rundvlees uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
600 ml water
2 eetl asamwatr
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
3 cm kunyit
2 theel ketumbar
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit vrijwel gaar. Schep uit de pan en snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg het daarna weer toe aan de bouillon.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen. Voeg de bumbu toe aan de bouillon en breng aan de kook. Dan de olie, het asamwater en de lomboks toevoegen en kook het verder gaar.




Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068998