Gangang Darat
gekruid gestoofd rundvlees met cassave
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (borst)
300 gr cassave
750 ml water
2 salam blad
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
2 cm kunyit
2 cm kencur
1 eetl geraspte kokos, geroosterd
1 theel peper
1/2 theel terasi/trasi
9 teentjes knoflook
5 cm lengkuas/laos
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Schil de cassave en snijd deze in blokjes. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en kook dit vrijwel gaar. Dan de bumbu, de salam en de cassave toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
- Palem kakul - garnalen en slakken in bananenblad
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ikan bakar santen - vis in kokosmelksaus
- Sate padang asli - rundvlees sate met zurige saus
- Ayam Goreng Special
- Bistek Tagalog - gebakken biefstuk op Tagalogse wijze
- Pindang serani - Runderstoofschotel
- Pindang Serani - vis in een kruidige gele saus
- Tumis Buncis Tahu - roerbak van sperziebonen met tahu
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...