logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gangan Rebung Daging Sapi
gestoofd rundvlees met bambu scheuten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runder ribbetjes
250 gr bambu scheuten, gekookt
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
100 gr geraspte kokos, geroosterd
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel karwijzaad
7 rode lomboks
2 cm kunyit
3 kemiri noten
3 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken van 5 cm. Pureer de geraspte kokos. Snijd de bambu scheuten in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan voldoende water samen met het vlees en kook deze vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan en bewaar 1000 ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos en de salam voor 6 minuten. Voeg dan de kokos en het vlees toe en meng goed. Vervolgens de bouillon en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de bambu scheuten toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160829