Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Gangan Rebung Daging Sapi - gestoofd rundvlees met bambu scheuten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gangan Rebung Daging Sapi
gestoofd rundvlees met bambu scheuten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runder ribbetjes
250 gr bambu scheuten, gekookt
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
100 gr geraspte kokos, geroosterd
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 theel ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel karwijzaad
7 rode lomboks
2 cm kunyit
3 kemiri noten
3 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken van 5 cm. Pureer de geraspte kokos. Snijd de bambu scheuten in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan voldoende water samen met het vlees en kook deze vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan en bewaar 1000 ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos en de salam voor 6 minuten. Voeg dan de kokos en het vlees toe en meng goed. Vervolgens de bouillon en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de bambu scheuten toevoegen en kook het geheel op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 225 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41454632