banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pepes Ikan - vis in bananeblad (2 personen)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pepes Ikan
vis in bananeblad (2 personen)
Bahan-bahan:
ingregiënten:
2 stukken tonijn
1 tomaten
2 fijngesneden lomboks
2 eetlepels olie
bananenbladeren

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 cm gember
1 cm kunjit (turmeriek)
2 serehstengels
zout en peper.

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Smeer de tomijn in met de boemboe en laat het marineren voor 30 minuten.
Leg de de tonijnfilet op 2 op elkaar gelegde bananebladeren. Zorg ervoor dat er genoeg bananenblad over is om een mooi pakje van de vis te maken. Leg er schijfjes gesneden tomaat en een eetlepel olie aan toe. Eventueel kruiden met peper en zout en vouw dan de pakketjes dicht en zet deze vast met biteng (cocktailprikker)
Rooster de pakketjes op een houtskoolvuurtje langzaam voor zo'n 30 minuten totdat het bananenblad bruin gekleurd is en de vis gaar geworden is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 194 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39339298