zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Gulai Buncis Tauco - gestoofde boontjes met tauco en petai
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Rendang aceh
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Pepes ikan


Pepes ikan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
2 eetl olie
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
4 kemirienoten
1/2 theel trassie
1 theel zout
1 theel citroensap
2 teentje knoflook
3 sjalotjes
3 cm laos
Taburan:
garnering:
3 schijfjes citroen
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Laat de boemboe afkoelen en wrijf hiermee de vis in. Verpak de vis in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de vis in 30 minuten gaar. Snijd het bananenblad op en garneer het met de citroenschijfjes en serveer.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
2 eetl olie
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
4 kemirienoten
1/2 theel trassie
1 theel zout
1 theel citroensap
2 teentje knoflook
3 sjalotjes
3 cm laos
Taburan:
garnering:
3 schijfjes citroen
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Laat de boemboe afkoelen en wrijf hiermee de vis in. Verpak de vis in bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de vis in 30 minuten gaar. Snijd het bananenblad op en garneer het met de citroenschijfjes en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.