banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Rujak cingur
Groenten met koeienneus en pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr koeienneus (anders varkenszwoerd)
1/4 komkommer
125 gr kousenband
125 gr kangkung
125 gr taugé
1 mango
3 eetl. olie
100 gr tempé
100 gr tahu/tofu
water

Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
2 teentje knoflook,
6 rawits
225 gr gebakken pinda 's
1 banaan
1 eetl. petis udang
1 theel, trasi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel, asem
zout naar smaak
100 ml water

Taburan:
garnering:
krupuk

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de koeieneus in voldoende water voor 1,5 uur totdat deze gaar geworden is. Ontvel de neus en snijd deze dan in plakjes. Snijd de tempé en tahu in plakjes, de kouseband in kleine stukjes en de kankung grof. Blancheer de groenten maar zorg ervoor dat deze beetgaar blijven. Snijd de mango en de komkommer in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tempe en de tahu totdat deze goudbruin zijn. Laat de plakjes vervolgens uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een glade saus en verdun deze met het water tot de gewenste dikte. Meng vervolgens alle groenten, tempe, tahu en de pindasaus doorelkaar en bestrooi het gerecht met de krupuk.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39353154