Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rujak cingur
Groenten met koeienneus en pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr koeienneus (anders varkenszwoerd)
1/4 komkommer
125 gr kousenband
125 gr kangkung
125 gr taugé
1 mango
3 eetl. olie
100 gr tempé
100 gr tahu/tofu
water

Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
2 teentje knoflook,
6 rawits
225 gr gebakken pinda 's
1 banaan
1 eetl. petis udang
1 theel, trasi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel, asem
zout naar smaak
100 ml water

Taburan:
garnering:
krupuk

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de koeieneus in voldoende water voor 1,5 uur totdat deze gaar geworden is. Ontvel de neus en snijd deze dan in plakjes. Snijd de tempé en tahu in plakjes, de kouseband in kleine stukjes en de kankung grof. Blancheer de groenten maar zorg ervoor dat deze beetgaar blijven. Snijd de mango en de komkommer in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tempe en de tahu totdat deze goudbruin zijn. Laat de plakjes vervolgens uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een glade saus en verdun deze met het water tot de gewenste dikte. Meng vervolgens alle groenten, tempe, tahu en de pindasaus doorelkaar en bestrooi het gerecht met de krupuk.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182154