banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Rujak cingur
Groenten met koeienneus en pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr koeienneus (anders varkenszwoerd)
1/4 komkommer
125 gr kousenband
125 gr kangkung
125 gr taugé
1 mango
3 eetl. olie
100 gr tempé
100 gr tahu/tofu
water

Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
2 teentje knoflook,
6 rawits
225 gr gebakken pinda 's
1 banaan
1 eetl. petis udang
1 theel, trasi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel, asem
zout naar smaak
100 ml water

Taburan:
garnering:
krupuk

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de koeieneus in voldoende water voor 1,5 uur totdat deze gaar geworden is. Ontvel de neus en snijd deze dan in plakjes. Snijd de tempé en tahu in plakjes, de kouseband in kleine stukjes en de kankung grof. Blancheer de groenten maar zorg ervoor dat deze beetgaar blijven. Snijd de mango en de komkommer in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tempe en de tahu totdat deze goudbruin zijn. Laat de plakjes vervolgens uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een glade saus en verdun deze met het water tot de gewenste dikte. Meng vervolgens alle groenten, tempe, tahu en de pindasaus doorelkaar en bestrooi het gerecht met de krupuk.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 324 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39981700