Kangkung roerbak - 椒腐通菜
Ingrediënten:
200 gr kangkung
2 gefermenteerde tahu /Furu/腐乳 (wit, 25 gr)
1 eetl Shaoxing rijstwijn
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
1/8 theel zout
1/8 theel palmsuiker
1 eetl water
1 eetl olie
Bereiding:
Was de kangkung goed en snijd deze in stukken. Hak de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Meng de tahu met de rijstwijn, het zout en de palmsuiker en wrijf het tot een homogene massa.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lombok voor 1 minuut. Voeg dan het tahumengsel toe en meng goed.
Vervolgens de kangkung toevoegen en roerbak dit voor 20 seconden. Voeg dan de bladeren en het water toe en roerbak het geheel totdat het zacht begint te worden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sup Lobak - Soep van rettich
- Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep
- Ayam Goreng Bumbu Kuning - gebakken gekruide kip
- Telur Masak Belacan - gefrituurde eieren met trassi
- Gulai Telor - gestoofde eieren
- Brongkos daging
- Gulai Telur Tauco - in kokosmelk gestoofde eieren
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Zoete vleesjes
- sateh manis - saté van varkensvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...