Balinese eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren
2 uien
1 teentje knoflook
1/2 theel trassi
1 eetl ketjap manis
2 rode lomboks
zout naar smaak
1 salam blad
1 eetl azijn
300 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard in water en pel deze daarna. Snijd de uien, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren rondom kort voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de uien, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, het water, het zout en de ketjap toe. Vervolgens de eieren toevoegen en het geheel laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt.
ingrediënten:
4 eieren
2 uien
1 teentje knoflook
1/2 theel trassi
1 eetl ketjap manis
2 rode lomboks
zout naar smaak
1 salam blad
1 eetl azijn
300 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard in water en pel deze daarna. Snijd de uien, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de eieren rondom kort voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens in dezelfde olie de uien, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, het water, het zout en de ketjap toe. Vervolgens de eieren toevoegen en het geheel laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt.