madurese eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
100 ml. kippenbouillon (zie recept)
1 salamblaadje
1/2 eetl. petis oedang
2 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 tenen knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
Taburan:
garnering
2 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen met de eieren en dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer dan de petis erdoor en laat het nog 1 minuut stoven. Bestrooi het met de bawang goreng
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
100 ml. kippenbouillon (zie recept)
1 salamblaadje
1/2 eetl. petis oedang
2 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 tenen knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
Taburan:
garnering
2 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen met de eieren en dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer dan de petis erdoor en laat het nog 1 minuut stoven. Bestrooi het met de bawang goreng