zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Cincang Nias - gestoofd gekruid varkensvlees
- Lumpia Segitiga - driehoek lumpia
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Kekian - Peranakan garnalen en kip cake
- Cendol - een verfrissende drank
- Sambal rawit kecap
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Nasi Goreng Selimut - gebakken rijst met een omelet
- Pancong - kokoscake
Telor Madoera - madurese eieren


Telor Madoera
madurese eieren
madurese eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
100 ml. kippenbouillon (zie recept)
1 salamblaadje
1/2 eetl. petis oedang
2 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 tenen knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
Taburan:
garnering
2 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen met de eieren en dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer dan de petis erdoor en laat het nog 1 minuut stoven. Bestrooi het met de bawang goreng
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
100 ml. kippenbouillon (zie recept)
1 salamblaadje
1/2 eetl. petis oedang
2 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
2 tenen knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
Taburan:
garnering
2 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Pel de eieren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Dan de bouillon toevoegen met de eieren en dit nog 10 minuten zachtjes stoven. Roer dan de petis erdoor en laat het nog 1 minuut stoven. Bestrooi het met de bawang goreng
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.