Sambal Cumi
een zachte sambal van inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml inktvis
250 ml santen asli
1 eetl limoen pulp
1 tomaat
1 jeruk purut blaadje
1 salam blad
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
1 rode rawit
1/2 serehstengel
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de inktvis schoon en snijd deze fijn evenals de tomaat. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de tomaat, de jeruk purut en de salam toe en bak dit 1 minuut. Dan de inktvis, de santen en het limoensap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Sayur Godog Labu Siam - in kokosmelk gestoofde chayote met tahu
- Ayam Masak Bugis - kip in saus
- Tumis Buncis Dan Petai - gestoofde boontje met peteh
- Bacem Ayam - gekruide gebakken kip
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Jukut Buah Kacang - gekruid en gestoofd kousenband
- Watar Kawuhuk - maïskorrels met kokos
- Daging Panggang Madu - in honing gebakken rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...