Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Cumi - een zachte sambal van inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Cumi
een zachte sambal van inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml inktvis
250 ml santen asli
1 eetl limoen pulp
1 tomaat
1 jeruk purut blaadje
1 salam blad
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
1 rode rawit
1/2 serehstengel

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de inktvis schoon en snijd deze fijn evenals de tomaat. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de tomaat, de jeruk purut en de salam toe en bak dit 1 minuut. Dan de inktvis, de santen en het limoensap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 288 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015648