logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Cumi
een zachte sambal van inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml inktvis
250 ml santen asli
1 eetl limoen pulp
1 tomaat
1 jeruk purut blaadje
1 salam blad
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
1 rode rawit
1/2 serehstengel

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de inktvis schoon en snijd deze fijn evenals de tomaat. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de tomaat, de jeruk purut en de salam toe en bak dit 1 minuut. Dan de inktvis, de santen en het limoensap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367