Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Cumi - een zachte sambal van inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Cumi
een zachte sambal van inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml inktvis
250 ml santen asli
1 eetl limoen pulp
1 tomaat
1 jeruk purut blaadje
1 salam blad
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
1 rode rawit
1/2 serehstengel

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de inktvis schoon en snijd deze fijn evenals de tomaat. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de tomaat, de jeruk purut en de salam toe en bak dit 1 minuut. Dan de inktvis, de santen en het limoensap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091466