Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tempe Balado - pittige gebakken plakjes tempe met petai bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tempe Balado
pittige gebakken plakjes tempe met petai bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
25 petai/peteh bonen
6 jeruk purut blaadjes
1 eetl limoensap
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en droog en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de petai toe en bak deze goudbruin. Meng dan het limoensap erdoor.
Dan de gebakken tempe toevoegen en meng goed. Bak totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251800