Recente Reacties

Ayam Kerrie Putih
kip in witte kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
4 rode uien
2 witte uien
1 serehstengel
600 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 eetl limoensap
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 cm laos
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel trassi bakar
3 kemirienoten
3 cm gember (jahe/djahe)
3 cm kunyit (kurkuma)
1 rode lombok

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de uien fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en roer daar de boemboe door heen samen met de sereh en de uien en laats dit zachtjes 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de kip toe en laat dit zachtes 30 minuten sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Dan het limoensap en het zout toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42593013