zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Lempah - een pittige soep van runderribjes
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Babi pedis dan daun papaya -varkensvlees met papayablad
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Ayam Kluyuk - kip in tomatensaus


Ayam Kluyuk
kip in tomatensaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr drumsticks
water
1 ei
100 gr tapioca bloem
1/2 theel peper
1/2 theel aout
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode rawit
2 eetl ketchup
1 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
2 eetl water + 1 eetl maizena
olie
Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan het water en kook de drumsticks vrijwel gaar en laat deze daarna uitlekken. Klop het ei op en wentel de drumsticks eerst door het ei en dan door de bloem. Verhit de olie in een wok en bak de drumsticks goudbruin.
Snijd de knoflook, de rawit en de sjalotjes fijn. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en frui de knoflook, de sjalotjes en de rawit voor 3 minuten. Voeg dan de ketchup, de kecap, de palmsuger, het zout en de aangelengde maizena toe en laat de saus indikken. Voeg dan de kip weer toe en nog even zachtjes laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.