logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Ayam Kluyuk
kip in tomatensaus


bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr drumsticks
water
1 ei
100 gr tapioca bloem
1/2 theel peper
1/2 theel aout
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode rawit
2 eetl ketchup
1 eetl kecap manis
1 eetl palmsuiker
2 eetl water + 1 eetl maizena
olie

Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan het water en kook de drumsticks vrijwel gaar en laat deze daarna uitlekken. Klop het ei op en wentel de drumsticks eerst door het ei en dan door de bloem. Verhit de olie in een wok en bak de drumsticks goudbruin.
Snijd de knoflook, de rawit en de sjalotjes fijn. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en frui de knoflook, de sjalotjes en de rawit voor 3 minuten. Voeg dan de ketchup, de kecap, de palmsuger, het zout en de aangelengde maizena toe en laat de saus indikken. Voeg dan de kip weer toe en nog even zachtjes laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397530