zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Ikan Teri
- Pindang Kuning
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Nasi Ubi
- Nasu Kadundung - gestoofde kip uit Mandar-Sulawesi
- Timun mesanten - komkommer is kokossaus
- Dadar Tegal - omelet met kokos
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Telor asin - zoute eieren
- Tempe goreng - Gebakken tempe
Ayam Kodok


Ayam Kodok
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel. jinten
7 sjalotten
1 theel. versgemalen peper
3 rode rawits
5 teentjes knoflook
1/2 theel. nootmuskaat
1 kleine prei
1/2 theel. zout
300 gr. gehakt
2 eetl. selderij
2 theel. ketumbar
keukengaren/houten prikkers
Cara membuat:
Bereiding:
Stroop het vel van de kip maar laat de vleugels en het onderste deel van de poten zitten.Verwijder zoveel mogelijk kippenvlees uit de kip zonder dat de kip kapot gaat en snijd dit vlees fijn. Snijd de sjalotten, de rawits en de knoflook fijn, de prei in dunne ringetjes en de seldrij fijn. Meng het gehakt met het kippenvlees en de overige ingrediënten. Vul de kip met het mengsel en maak de openingen dicht met keukengaren of de prikkers. Verwamr een oven voor op 175gr en bak de kip vervolgens in 60 minuten gaar. Bedruip de kip regelmatig met het vrijkomende vocht/vet.
variatie:
verpak de kip in bananenblad en rooster deze op een houtskoolvuurtje zachtjes in 60 minuten gaar.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel. jinten
7 sjalotten
1 theel. versgemalen peper
3 rode rawits
5 teentjes knoflook
1/2 theel. nootmuskaat
1 kleine prei
1/2 theel. zout
300 gr. gehakt
2 eetl. selderij
2 theel. ketumbar
keukengaren/houten prikkers
Cara membuat:
Bereiding:
Stroop het vel van de kip maar laat de vleugels en het onderste deel van de poten zitten.Verwijder zoveel mogelijk kippenvlees uit de kip zonder dat de kip kapot gaat en snijd dit vlees fijn. Snijd de sjalotten, de rawits en de knoflook fijn, de prei in dunne ringetjes en de seldrij fijn. Meng het gehakt met het kippenvlees en de overige ingrediënten. Vul de kip met het mengsel en maak de openingen dicht met keukengaren of de prikkers. Verwamr een oven voor op 175gr en bak de kip vervolgens in 60 minuten gaar. Bedruip de kip regelmatig met het vrijkomende vocht/vet.
variatie:
verpak de kip in bananenblad en rooster deze op een houtskoolvuurtje zachtjes in 60 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.