Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Kodok

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kodok

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel. jinten
7 sjalotten
1 theel. versgemalen peper
3 rode rawits
5 teentjes knoflook
1/2 theel. nootmuskaat
1 kleine prei
1/2 theel. zout
300 gr. gehakt
2 eetl. selderij
2 theel. ketumbar
keukengaren/houten prikkers

Cara membuat:
Bereiding:
Stroop het vel van de kip maar laat de vleugels en het onderste deel van de poten zitten.Verwijder zoveel mogelijk kippenvlees uit de kip zonder dat de kip kapot gaat en snijd dit vlees fijn. Snijd de sjalotten, de rawits en de knoflook fijn, de prei in dunne ringetjes en de seldrij fijn. Meng het gehakt met het kippenvlees en de overige ingrediënten. Vul de kip met het mengsel en maak de openingen dicht met keukengaren of de prikkers. Verwamr een oven voor op 175gr en bak de kip vervolgens in 60 minuten gaar. Bedruip de kip regelmatig met het vrijkomende vocht/vet.

variatie:
verpak de kip in bananenblad en rooster deze op een houtskoolvuurtje zachtjes in 60 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108439