zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gule Kambing - zacht gekruid en gestoofd geitenvlees
- Sambal Soto Betawi
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Krengsengan Ayam - pittig stoofpotje van kip
- Sambal Kol
- Balado Gabus Kering - droog gebakken gekruide vis
- Belantjang - rundvlees
Ayam Kuah Hitam - gebakken kip in een zoete donkere saus


Ayam Kuah Hitam
gebakken kip in een zoete donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
2 tomaten
5 cm kaneel
5 kruidnagels
6 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kunyit
4 kemri noten
3 keluwak/kluwek, geweekt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jahe, de kaneel en de kruidnagels toe en meng goed. Dan de kip toevoegen en bak totdat de kip van kleur verandert. Dan het water beetje bij beetje toevoegen.
Vervolgens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker, de nootmuskaat en de tomaten toevoegen en meng goed. Dan op laag vuur de kip gaar stoven en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
gebakken kip in een zoete donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
2 tomaten
5 cm kaneel
5 kruidnagels
6 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kunyit
4 kemri noten
3 keluwak/kluwek, geweekt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jahe, de kaneel en de kruidnagels toe en meng goed. Dan de kip toevoegen en bak totdat de kip van kleur verandert. Dan het water beetje bij beetje toevoegen.
Vervolgens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker, de nootmuskaat en de tomaten toevoegen en meng goed. Dan op laag vuur de kip gaar stoven en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.