logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Kuah Hitam
gebakken kip in een zoete donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
2 tomaten
5 cm kaneel
5 kruidnagels
6 cm jahe
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
250 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kunyit
4 kemri noten
3 keluwak/kluwek, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de jahe, de kaneel en de kruidnagels toe en meng goed. Dan de kip toevoegen en bak totdat de kip van kleur verandert. Dan het water beetje bij beetje toevoegen.
Vervolgens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker, de nootmuskaat en de tomaten toevoegen en meng goed. Dan op laag vuur de kip gaar stoven en totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 31 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160925