Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Ayam Kuah Kuning
gebakken kip in gele romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
3 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
250 gr aardappelen
4 eieren, hard gekookt
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm kunyit
1 theel peper
3 kemiri noten
1 eetl zout
1 1/2 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de aardappelen en de eieren toe en kook zachtjes totdat alles gaar is geworden. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577445