Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 13 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Kuah Kuning - gebakken kip in gele romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Kuah Kuning
gebakken kip in gele romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
3 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
250 gr aardappelen
4 eieren, hard gekookt
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm kunyit
1 theel peper
3 kemiri noten
1 eetl zout
1 1/2 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de aardappelen en de eieren toe en kook zachtjes totdat alles gaar is geworden. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41435640