banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Kuah Kuning
gebakken kip in gele romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
3 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
250 gr aardappelen
4 eieren, hard gekookt
3 jeruk purut blaadjes
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm kunyit
1 theel peper
3 kemiri noten
1 eetl zout
1 1/2 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de laos, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de aardappelen en de eieren toe en kook zachtjes totdat alles gaar is geworden. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228