zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Ayam Kuah Kuning - in kruidige kokosmelk gestoofde kip


Ayam Kuah Kuning
in kruidige kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 takjes chinese bieslook
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook in stukjes van 1/2 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel al roerend verder gaar. Meng dan de bieslook erdoor en serveer.
in kruidige kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 takjes chinese bieslook
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook in stukjes van 1/2 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel al roerend verder gaar. Meng dan de bieslook erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.