Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Kuah Kuning - in kruidige kokosmelk gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kuah Kuning
in kruidige kokosmelk gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 takjes chinese bieslook
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook in stukjes van 1/2 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten.
Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel al roerend verder gaar. Meng dan de bieslook erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 186 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682