Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Kuah Tongseng - gestoofde kip in romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kuah Tongseng
gestoofde kip in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 sereh/citroengras, witte deel
300 gr kool
6 lente-ui
3 tomaten
5 sjalotjes
8 rode rawits
5 eetl kecap manis
2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
5 sjalotjes
7 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes, de kool in plakjes, de tomaten fijn, de sjalotjes in dunne plakjes, de lente-ui in stukjes en de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam, de sereh en de laos en breng aan de kook. Zet daarna apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze zacht. Dan de kecap toevoegen en meng goed. Voeg dit toe aan de kokosmelk. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kip, de lente-ui en de tomaat toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 33 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932337