Ayam Kuah Tongseng
gestoofde kip in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 sereh/citroengras, witte deel
300 gr kool
6 lente-ui
3 tomaten
5 sjalotjes
8 rode rawits
5 eetl kecap manis
2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
5 sjalotjes
7 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes, de kool in plakjes, de tomaten fijn, de sjalotjes in dunne plakjes, de lente-ui in stukjes en de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam, de sereh en de laos en breng aan de kook. Zet daarna apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze zacht. Dan de kecap toevoegen en meng goed. Voeg dit toe aan de kokosmelk. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kip, de lente-ui en de tomaat toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Bening - gestoofde spinazie met mais
- Nasi Tomat - tomatenrijst
- Sup bayam labu kuning - spinazie soep met pompoen
- Pekingeend
- Bla-o Gang-Luang - tonijn curry
- Getuk Lindri 2 - Cassave-kokos cake
- Miang Pla Too - gekruide makreelsalade
- Wadjik ketan
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...