banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 17 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ayam Kuah Tongseng - gestoofde kip in romige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Kuah Tongseng
gestoofde kip in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1500 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 sereh/citroengras, witte deel
300 gr kool
6 lente-ui
3 tomaten
5 sjalotjes
8 rode rawits
5 eetl kecap manis
2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
5 sjalotjes
7 kemiri noten
3 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes, de kool in plakjes, de tomaten fijn, de sjalotjes in dunne plakjes, de lente-ui in stukjes en de rawits in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam, de sereh en de laos en breng aan de kook. Zet daarna apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de kool toe en bak deze zacht. Dan de kecap toevoegen en meng goed. Voeg dit toe aan de kokosmelk. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg de kip, de lente-ui en de tomaat toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 315 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40107072