Ayam Kukus Bombay
gestoomde kip met ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippenvleugels
1 ui
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1 theel sesam olie
2 groende lomboks
3 rode rawits
1/2 theel zout
1/4 theel peper
2 lente-uitjes
1 theel sesamzaad, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vleugels doormidden, de ui in dunne reepjes, de knoflook in dunne plakjes, de lomboks in ringen en de rawits in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes.
Meng de ingrediënten, behalve de lente-ui en het sesamzaad, goed door elkaar. Stoom daarna de ingrediënten in 30 minuten gaar. Strooi de lente-ui en het sesamzaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Bumbu Kacang - eieren in een pindasaus
- Mie Goreng Tauge - gebakken eiermie met tauge
- Daging gulung daun jeruk - gekleurde runder sate
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Nasi Betawi
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Mu Gur La - varkenssate
- Sop Tomat Jatim - Indonesische tomatensoep
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas - rundvlees met pittige kecap saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...