gevulde makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr makreel
150 gr. geraspte kokos
2 eieren
1/2 theel. nootmuskaat
2 sjalotten
1 theel. peper
1 prei
zout naar smaak
3 theel. gehakte bieslook
45 gr. rijstemeel
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vissen voorzichtig aan de onderzijde open en haal het visvlees eruit. Verwijder de graten. Snijd de prei in ringetjes en de sjalotten fijn. Klop de eieren op.
Verhit een wok/wadjan en bak daarin het visvlees "rul" en meng de sjalotten, de nootmuskaat, de peper, het zout, de bieslook en de eieren toe en bak dit 1 minuut mee. Dan het rijstemeel en de kokos toevoegen en het geheel gaar bakken. Laat het daarna afkoelen.
Vul de vissen met het mengsel en stoom deze nog 15 minuten.
ingrediënten:
1000 gr makreel
150 gr. geraspte kokos
2 eieren
1/2 theel. nootmuskaat
2 sjalotten
1 theel. peper
1 prei
zout naar smaak
3 theel. gehakte bieslook
45 gr. rijstemeel
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vissen voorzichtig aan de onderzijde open en haal het visvlees eruit. Verwijder de graten. Snijd de prei in ringetjes en de sjalotten fijn. Klop de eieren op.
Verhit een wok/wadjan en bak daarin het visvlees "rul" en meng de sjalotten, de nootmuskaat, de peper, het zout, de bieslook en de eieren toe en bak dit 1 minuut mee. Dan het rijstemeel en de kokos toevoegen en het geheel gaar bakken. Laat het daarna afkoelen.
Vul de vissen met het mengsel en stoom deze nog 15 minuten.