banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Besengek 5

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Besengek 5

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1 ui
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
1 theel asem
water

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
5 cm laos
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de ui en knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip halfgaar en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit vervolgens de boemboe met de ui, de knoflook, de sereh, de salam en de jerut purut voor 3 minuten en voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan zoveel water toevoegen dat de kip bijna onder staat en als het kookt de asem met de kokosmelk, de suiker en het zout toevoegen. Het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586430