Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Ayam Besengek 5

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1 ui
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
1 theel asem
water

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
5 cm laos
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de ui en knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip halfgaar en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit vervolgens de boemboe met de ui, de knoflook, de sereh, de salam en de jerut purut voor 3 minuten en voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan zoveel water toevoegen dat de kip bijna onder staat en als het kookt de asem met de kokosmelk, de suiker en het zout toevoegen. Het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577476