1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Besengek 5

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1 ui
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
1 theel asem
water

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
5 cm laos
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de ui en knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip halfgaar en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit vervolgens de boemboe met de ui, de knoflook, de sereh, de salam en de jerut purut voor 3 minuten en voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan zoveel water toevoegen dat de kip bijna onder staat en als het kookt de asem met de kokosmelk, de suiker en het zout toevoegen. Het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35657342