Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1 ui
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
1 theel asem
water
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
5 cm laos
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de ui en knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip halfgaar en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit vervolgens de boemboe met de ui, de knoflook, de sereh, de salam en de jerut purut voor 3 minuten en voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan zoveel water toevoegen dat de kip bijna onder staat en als het kookt de asem met de kokosmelk, de suiker en het zout toevoegen. Het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.