banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Besengek 5

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
1 ui
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 jeruk purut blad
1 serehstengel
1 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 eetl olie
1 theel asem
water

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trassi
5 cm laos
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de ui en knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip halfgaar en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit vervolgens de boemboe met de ui, de knoflook, de sereh, de salam en de jerut purut voor 3 minuten en voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan zoveel water toevoegen dat de kip bijna onder staat en als het kookt de asem met de kokosmelk, de suiker en het zout toevoegen. Het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335679