banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Phàd thai - roerbak van eiernoedels
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Phàd thai
roerbak van eiernoedels
ingrediënten:
125 gr tahu/tofu
25 gr rode rawits
250 ml olie
25 gr gedroogde garnalen
2 eieren
1 bosje bieslook,
100 gr taugé,
100 gr brede eiermie
100 ml kippenbouillon,
30 gr gezouten kool
4 theel vissaus (nam pla)
2 eetl azijn,
5 theel chilipoeder,
sap van 1 limoen,
25 gr geroosterde pinda's,

bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit 200 ml olie in een wok/wadjan en frituur de tahublokjes. Schep uit de wok/wadjan en laat de tahu uitlekken. Snijd daarna de rawits fijn. Verhit in de wok/wadjan 50 ml olie en frituur daarin de garnalen, schep deze daarna uit en laat uitlekken.
Klop vervolgens de eieren los en laat deze zachtjes op laag vuur in een pannetje stollen.
Verhit de olie in de wok/wadjan en voeg daaran toe en mie en de bouillon. Laat het geheel bakken/stoven totdat de mie bijna gaar is. Voeg dan de chilipoeder, de tahu, de garnalen, de gezouten kool, de vissaus, de azijn en de fijngesneden rawits toe en bak alles nog 1 minuut. Voeg dan het eiermengsel, de taugé, de in stukjes geknipte bieslook en het limoensap toe en bak alle nog voor 1 minuut.
Bestrooi de mie met pinda's en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38881489