Recente reacties

Ilona Van den akker 21 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Phad mie - geroerbakte mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Phad mie
geroerbakte mie
ingrediënten:
100 g eiermie
2 grote garnalen
2 inktvissen
4 bosuien
3 gedroogde paddestoelen
150 ml kippenbouillon
3 eetl olie
2 eetl knoflook
3 eetl oestersaus,
1 eetl rijstwijn
2 eetl lichte sojasaus,
1 theel zout,
2 theel witte peper,

Bereiding:
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en laat het goed uitlekken. Snijd vervolgens de garnalen in de lengte door midden en verwijder de zwarte "draad". Snijd de inktvissen in stukken. Snijd vervolgens de bosuitjes in 4cm lange stukken. Week de paddenstoelen met wat bouillon.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen en inktvis tot ze verkleuren. Voeg dan de paddestoelen met een beetje van de bouillon toe en bak dit 1 minuut. Voeg de overige ingrediënten behalve de bouillon toe en bak alles 3 minuten. Als het gerecht aan de bodem dreigt te plakken steeds een beetje bouillon toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275868