banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Phat Thai
Thaise roergebakken mihoen
Ingrediënten:
250 gr. Mihoen
150 gr kipfilet in reepjes
100 gr. garnalen
2 eieren
100 gr. taugé
1 eetl ingemaakte witte radijs, fijngehakt
3 eetl olie
1 theel knoflook, fijngehakt
1 eetl sjalotjes, fijngehakt
1 theel gedroogde chilipepers
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl vissaus (nam pla)
4 eetl rijstazijn

garnering:
1 limoen
75 gr. wortel, in dunne reepjes
75 gr. Chinese kool of witte kool in dunne reepjes
2 eetl geroosterde pinda's, ontveld

Bereiding:
Week de mihoen een paar minuten in heet water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de garnalen, de radijs en de eieren toe en bak totdat de eieren rul zijn geworden.
Dan de gula jawa, de vissaus, de rijstazijn en de chilipepers toevoegen en bak alles even kort op. Dan de uitgelekte mihoen toevoegen en bak alles nog 2 minuten, dan de lente-uitjes en de taugé toevoegen. Kort bakken totdat het heet en gaar is.
Garneer met de pinda's, wortel, kool en een schijfje limoen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899119