zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen
- Tahu Bakso
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Kimchi van komkommer
- rode currypasta
- Sup Daging Asam Pedas - pittige zurige vlees soep
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
Ayam Rebus


Ayam Rebus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl azijn
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
5 cm gember (jahe/djahe)
2 eetl ketjap manis
1 theel trassi
zout en peper naar smaak
450 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gember en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruim. Voeg vervolgens de gember, de ketjap, het zout en peper, de suiker en het water toe en laat het geheel zachtjes 45 minuten stoven totdat de kip gaar is.
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl azijn
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
5 cm gember (jahe/djahe)
2 eetl ketjap manis
1 theel trassi
zout en peper naar smaak
450 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gember en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruim. Voeg vervolgens de gember, de ketjap, het zout en peper, de suiker en het water toe en laat het geheel zachtjes 45 minuten stoven totdat de kip gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.