logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Rica Rica
kip met chilli saus (heet)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (ong. 1000 gr)
3 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
3 jeruk limoen / thai lemon, sap
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
10 rode rawits
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Ontpit de lomboks en de rawits. wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, het zout, de palmsuiker en het limoensap toe en bak nog voor 2 minuten.
Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens afgesloten nog 20 minuten zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 155 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139942