Ayam Rica Rica
kip met chilli saus (heet)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (ong. 1000 gr)
3 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
3 jeruk limoen / thai lemon, sap
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
10 rode rawits
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Ontpit de lomboks en de rawits. wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, het zout, de palmsuiker en het limoensap toe en bak nog voor 2 minuten.
Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens afgesloten nog 20 minuten zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Cuciwis Jamur Kerang - roerbak van cuciwis/spruiten met champignons
- Ayam Kecap Jepang - gebakken kip in sojasaus
- Nasi Jagung
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Pencok ayam 2 - Stukjes gekruide geroosterde kip
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Brongkos daging
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...