logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Rica Rica Pedas Kemangi
zeer pittige kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 bosje kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
5 cm kunyit
4 cm jahe


Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met het limoensap en laat het tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak het vlees vrijwel gaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en bak nog 1 minuut. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160885