Ayam Rica Rica Pedas Kemangi
zeer pittige kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 bosje kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
5 cm kunyit
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met het limoensap en laat het tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak het vlees vrijwel gaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en bak nog 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Bumbu Kacang - eieren in een pindasaus
- Mie Goreng Tauge - gebakken eiermie met tauge
- Daging gulung daun jeruk - gekleurde runder sate
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Nasi Betawi
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Mu Gur La - varkenssate
- Sop Tomat Jatim - Indonesische tomatensoep
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas - rundvlees met pittige kecap saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...