banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Rica Rica Pedas Kemangi
zeer pittige kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 bosje kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
5 cm kunyit
4 cm jahe


Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met het limoensap en laat het tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak het vlees vrijwel gaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en bak nog 1 minuut. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248822