zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Ayam Rica Rica Pedas Kemangi - zeer pittige kip met kemangi


Ayam Rica Rica Pedas Kemangi
zeer pittige kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 bosje kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
5 cm kunyit
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met het limoensap en laat het tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak het vlees vrijwel gaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en bak nog 1 minuut. Serveer.
zeer pittige kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
1 limoen, sap
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
1 bosje kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
50 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode rawits
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
4 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
5 cm kunyit
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met het limoensap en laat het tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak het vlees vrijwel gaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en meng goed. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Schep dan de kemangi blaadjes erdoor en bak nog 1 minuut. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.