Gebakken vis in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper of zeebaars
5 teentjes knoflook, uitgeperst
500 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
olie,
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
7 sjalotjes
6 rode lomboks
7 rawits
Cara Membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze binnen en buiten in met de knoflook, vermeng met wat olie en zout. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de kokosmelk toe met wat zout naar smaak en laat de saus wat zachtjes indikken. Bak de vis in een andere pan met wat olie in 15 minuten goudbruin en gaar. Voeg dan de saus toe en serveer.
ingrediënten:
1 red snapper of zeebaars
5 teentjes knoflook, uitgeperst
500 ml dikke kokosmelk (santen alsi)
olie,
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
7 sjalotjes
6 rode lomboks
7 rawits
Cara Membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze binnen en buiten in met de knoflook, vermeng met wat olie en zout. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de kokosmelk toe met wat zout naar smaak en laat de saus wat zachtjes indikken. Bak de vis in een andere pan met wat olie in 15 minuten goudbruin en gaar. Voeg dan de saus toe en serveer.