logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal kacang / katjang
sambal van pinda's
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pinda's
3 eetl olie
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
4 eetl asem

haluskan:
boemboe:
9 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
4 sjalotten
2 theel trassie bakar
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de pinda's fijn. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en fruit de sjalotten voor 3 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk tot en roer totdat de kokosmelk in opgenomen. Voeg dan het zout en de pinda's toe en bak dit totdat de olie vrijkomt. Meng dan de asem door de massa.

Add comment

Submit

who is online

We have 40 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161026