zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's


Sambal kacang / katjang
sambal van pinda's
sambal van pinda's
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pinda's
3 eetl olie
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
4 eetl asem
haluskan:
boemboe:
9 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
4 sjalotten
2 theel trassie bakar
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de pinda's fijn. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en fruit de sjalotten voor 3 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk tot en roer totdat de kokosmelk in opgenomen. Voeg dan het zout en de pinda's toe en bak dit totdat de olie vrijkomt. Meng dan de asem door de massa.
ingrediënten:
500 gr pinda's
3 eetl olie
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
4 eetl asem
haluskan:
boemboe:
9 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
4 sjalotten
2 theel trassie bakar
2 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de pinda's fijn. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en fruit de sjalotten voor 3 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk tot en roer totdat de kokosmelk in opgenomen. Voeg dan het zout en de pinda's toe en bak dit totdat de olie vrijkomt. Meng dan de asem door de massa.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.