Sambal Kaluku
sambal van kokos
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr jonge kokosnoot, lin lengte geraspt
75 gr gezouten ikan gabus, anders forel
11 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 stengels bleekselderij (klein)
5 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
!/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Versnipper het visvlees. Snijd de keriting en de selderij fijn. Hak de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verhit een pan en bak de ingrediënten op laag vuur goudbruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pantolo duku tedong - Gestoofde runderhaas
- Soun goreng ayam Jamur - gebakken soun met kip en shiitake
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Daging Campur Pedis - pittig rundvlees met bamboe en mais
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Pesan be pasih - Gegrilde vis in bananenblad
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een kecapsaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...