banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 16 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Mesre Daging
gebakken gekruid rundvlees uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
750 ml water
3 limoenen, sap
1 theel palmsuiker
1 1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 rode rawits
5 sjalotjes
3 kemiri noten
2 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi


Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 1 cm dikke plakjes. Plet het vlees en pluis het daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de palmsuiker toe en meng goed. Dan 4 eetl van de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak 1 minuut verder.
Dan het vlees toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg het zout toe en roer goed totdat alles is geabsorbeerd.
Verhit in een pan olie en bak het vlees goudbruin. Meng dan het limoensap erdoor en serveer. Lekker met wat bawang goreng erover.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 57 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337773