banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 9 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Mesre Daging - gebakken gekruid rundvlees uit Bali
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Mesre Daging
gebakken gekruid rundvlees uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
750 ml water
3 limoenen, sap
1 theel palmsuiker
1 1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 rode rawits
5 sjalotjes
3 kemiri noten
2 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi


Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 1 cm dikke plakjes. Plet het vlees en pluis het daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de palmsuiker toe en meng goed. Dan 4 eetl van de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak 1 minuut verder.
Dan het vlees toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg het zout toe en roer goed totdat alles is geabsorbeerd.
Verhit in een pan olie en bak het vlees goudbruin. Meng dan het limoensap erdoor en serveer. Lekker met wat bawang goreng erover.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38237154