gebakken gekruid rundvlees uit Bali
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
750 ml water
3 limoenen, sap
1 theel palmsuiker
1 1/2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 rode rawits
5 sjalotjes
3 kemiri noten
2 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 1 cm dikke plakjes. Plet het vlees en pluis het daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de palmsuiker toe en meng goed. Dan 4 eetl van de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak 1 minuut verder.
Dan het vlees toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg het zout toe en roer goed totdat alles is geabsorbeerd.
Verhit in een pan olie en bak het vlees goudbruin. Meng dan het limoensap erdoor en serveer. Lekker met wat bawang goreng erover.