Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Mesre Daging - gebakken gekruid rundvlees uit Bali
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Mesre Daging
gebakken gekruid rundvlees uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
750 ml water
3 limoenen, sap
1 theel palmsuiker
1 1/2 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
5 rode rawits
5 sjalotjes
3 kemiri noten
2 cm kencur
1/2 theel terasi/trasi


Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 1 cm dikke plakjes. Plet het vlees en pluis het daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de palmsuiker toe en meng goed. Dan 4 eetl van de bouillon toevoegen en meng alles goed en bak 1 minuut verder.
Dan het vlees toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg het zout toe en roer goed totdat alles is geabsorbeerd.
Verhit in een pan olie en bak het vlees goudbruin. Meng dan het limoensap erdoor en serveer. Lekker met wat bawang goreng erover.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922524