Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Sedap
tijgergarnalen in zoete marinade

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
5 teentjes knoflook
1 cm jahe (gember)
3 eetl kecap manis
4 eetl honing
1 eetl oestersaus
2 rode rawits
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 lente-uitjes
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de gember en snijd de knoflook en de rawits fijn. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Meng de kecap, de honing en de rawits samen met de helft van de knoflook en de jahe. Voeg dan de garnalen toe en laat deze tenminste 2 uur marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg dan de oestersaus toe gevolgd door de garnalen, de marinade en de lente-uitjes en bak de garnalen gaar. Meng dan het zout en de peper erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 182 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682