Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang Masak Asam Jawa - gebakken garnalen in een romige tamarindesaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Masak Asam Jawa
gebakken garnalen in een romige tamarindesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1 cm jahe
3 cm kaneel
150 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 teentjes knoflook
1/8 theel venkelzaad
1/4 theel ketumbar
1/4 theel peper
1/2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Rasp de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de garnalen met 1 eetl asamwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en kook totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248336