Udang Masak Asam Jawa
gebakken garnalen in een romige tamarindesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1 cm jahe
3 cm kaneel
150 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 teentjes knoflook
1/8 theel venkelzaad
1/4 theel ketumbar
1/4 theel peper
1/2 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Rasp de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de garnalen met 1 eetl asamwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en kook totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Nila Campur Jamur - gestoomde tilapia met shiitake
- Mireng udang 2 - Garnalenkoekjes
- Ayam Bakar Padang - gekruide kip uit Padang
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Ikan Kacang - vis in pindasaus
- Tumis Jamur Kembang Tahu - gesauteerde paddenstoelen met tahu
- Nasi Goreng 2
- Tub Tim Grob - waterkastanjes in kokossiroop
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...