logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Udang Masak Asam Jawa
gebakken garnalen in een romige tamarindesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1 cm jahe
3 cm kaneel
150 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 teentjes knoflook
1/8 theel venkelzaad
1/4 theel ketumbar
1/4 theel peper
1/2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Rasp de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de garnalen met 1 eetl asamwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jahe en de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Voeg dan de kokosmelk en de palmsuiker toe en kook totdat de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151293