logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Saté Lilit
saté van zeevruchten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kabeljauwfilet
300 gr verse garnalen, gepeld
500 gr versgeraspte kokos
125 gr base be pasih
5 blaadjes djeruk perut (kaffirlimoen) in ragfijne draadjes
1 theel zwarte peperkorrels, fijngemalen
2 theel zout
5 groene rawits, fijngehakt
2 eetl gule jawa
sereh, gesneden in 15 cm lange 'stokjes' of satéstokjes

Cara membuat:
bereiding:
Pureer kabeljauwfilet of andere stevige witte vis en de garnalen in de keukenmachine of hak ze met een hakmes heel fijn. Meng de vis met alle overige ingrediënten zeer goed door elkaar.
Neem een flinke eetlepel van dit mengsel en maak hiermee een bal rond de punt van een houten satéstokje of de sereh en rooster het boven een houtskoolvuurtje tot goudkleurig.

Tip:
Het is belangrijk dat u verse garnalen en verse vis gebruikt voor dit gerecht, want ingevroren zeevruchten zijn te nat.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408737