varkensvlees in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
300 ml water
4 kluwek pitten
1/2 theel asem
2 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi bakar
3 rode lomboks
2 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes voor 15 minuten sudderen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kluwekpitten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe gevolgd door de asem, het zout en de kluwek en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen totdat het geheel gaar is.
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
300 ml water
4 kluwek pitten
1/2 theel asem
2 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi bakar
3 rode lomboks
2 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes voor 15 minuten sudderen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kluwekpitten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe gevolgd door de asem, het zout en de kluwek en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen totdat het geheel gaar is.