Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Piendang Kluwek - varkensvlees in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Piendang Kluwek
varkensvlees in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
300 ml water
4 kluwek pitten
1/2 theel asem
2 eetl olie
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi bakar
3 rode lomboks
2 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
2 sjalotten
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes voor 15 minuten sudderen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kluwekpitten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe gevolgd door de asem, het zout en de kluwek en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen totdat het geheel gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541