Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ikan Layur Masak Balada - gebakken haarstaartdegenvis of makreel in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Layur Masak Balada
gebakken haarstaartdegenvis of makreel in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan layur / haarstaartdegenvis, anders makreel
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
1 salam blad
1 sereh stengel
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaa
1/2 theel zout
1/2 theel palsmuiker
4 eetl water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
4 rode rawits
5 sjalotjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in en marineer deze met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de tomaat fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de sereh en jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Voeg dan de vis, het zout en de palmsuiker toe en roer goed. Meng het water erdoor en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925883