Ikan Layur Masak Balada
gebakken haarstaartdegenvis of makreel in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan layur / haarstaartdegenvis, anders makreel
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
1 salam blad
1 sereh stengel
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaa
1/2 theel zout
1/2 theel palsmuiker
4 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
4 rode rawits
5 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in en marineer deze met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de tomaat fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de sereh en jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Voeg dan de vis, het zout en de palmsuiker toe en roer goed. Meng het water erdoor en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.