Ikan latuk-latuk
gezouten vis met pompoen uit Lampung
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr gezouten vis (ikan asin jambal)
200 gr pompoen
100 gr mais
50 gr champignons
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
3 teentjes knoflook
7 sjalotjes
600 ml santen cair
1 bosje kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 kemiri noten
2 cm laos
1 theel trassi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis en pompoen in blokjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan wat olie en bak de vis.
Verhit in een pan de santen samen met de bumbu, de salam, de sereh, de knoflook en de sjalotjes en kook dit voor 5 minuten. Voeg dan de pompoen toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de mais en de champignons toevoegen en kook deze gaar. Vervolgens de vis en de kemangi blaadjes toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en serveer.