logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan latuk-latuk
gezouten vis met pompoen uit Lampung

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr gezouten vis (ikan asin jambal)
200 gr pompoen
100 gr mais
50 gr champignons
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
3 teentjes knoflook
7 sjalotjes
600 ml santen cair
1 bosje kemangi
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 kemiri noten
2 cm laos
1 theel trassi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis en pompoen in blokjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan wat olie en bak de vis.
Verhit in een pan de santen samen met de bumbu, de salam, de sereh, de knoflook en de sjalotjes en kook dit voor 5 minuten. Voeg dan de pompoen toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de mais en de champignons toevoegen en kook deze gaar. Vervolgens de vis en de kemangi blaadjes toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en serveer. 

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151244