Ikan layur masak balado
rood gebakken haarstaartdegenvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan layur (haarstaartdegenvis), anders makreel
1/2 theel citroensap
1/2 theel zout
1 salam blad
1 sereh stengels
2 jeruk purut blaadjes
1 tomaat, gehakt
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 eetl water
olie
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukjes en marineer deze met het citroensap en het zout voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de vis vrijwel gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg de tomaat toe en bak nog voor 2 minuten. Voeg dan de vis, het zout en de palmsuiker toe en meng alles door elkaar. Giet het water erbij en bak het geheel totdat het vocht is geabsobeerd.