logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Goreng Peria
pittig gebakken sopropo

Bahan-bahan:
300 gr groene peria/pare/bittermeloen/sopropo
200 gr garnalen
100 ml water
1/2 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1 sjalotjes
1 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de pare in plakjes/reepjes van 1 cm en strooi het zout erover en laat dit 15 minuten intrekken. Spel het daarna goed af. Pel de garnalen en maak deze schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze kort. Dan de pare toevoegen en bak totdat het gaar is geworden. Voeg dan het water toe en bak totdat het vocht is gebasorbeerd.

Add comment

Submit

who is online

We have 129 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421443