Sambal Goreng Peria
pittig gebakken sopropo
Bahan-bahan:
300 gr groene peria/pare/bittermeloen/sopropo
200 gr garnalen
100 ml water
1/2 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1 sjalotjes
1 theel terasi/trasi
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de pare in plakjes/reepjes van 1 cm en strooi het zout erover en laat dit 15 minuten intrekken. Spel het daarna goed af. Pel de garnalen en maak deze schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze kort. Dan de pare toevoegen en bak totdat het gaar is geworden. Voeg dan het water toe en bak totdat het vocht is gebasorbeerd.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam goreng kemiri - gebakken kip met kimiri noten
- Gudeg nangka - nangka met kip
- Gulai Aceh Ikan Tongkol - gestoofde tonijn in een pittige frisse saus
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Babi Ketjap 7
- Sayur Bening Bayam - gestoofde spinazie met bakso
- Kripik Biji Durian - Krupuk - kroepoek van durianpitten
- Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus
- Mi Goreng cabai hijau yang lezat - gebakken bami met groene chilies
- Gulai Bebek - gestoofde eend in kruidige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...