logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Acar ketimoen
atjar van komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 komkommers
200 ml azijn
1 rode lombok
2 eetl suiker
1 ui
2 eetl olie
zout

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
4 kemirienoten
4 cm kunyit (kurkuma)
5 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Snijd eerst de ongeschilde komkommers in kleine stukjes. Bestrooi deze met zout en laat de komkommer uitlekken. Snijd de ui en de lombok fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de ui voor 2 minuten. Voeg dan de azijn, de suiker en de lombok toe en laat hetr even aan de kook komen. Dan de komkommer toevoegen en het geheel laten afkoelen.

Add comment

Submit

who is online

We have 155 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140232