Brengkessan Bumbu Rujak
gestoomde makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 grote makreel
1 eetl santen asli (dikke kokosmelk)
1 theel asem
bananenblad
Haluskan:
boemboe:
10 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trassi
9 sjalotten
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de santen en de asli. Wrijf hiermee de vis in en verpak deze in het bananenblad. Stoom de vis vervolgens in 30 minuten gaar. Rooster vervolgens de vis voor 5-10 minuten boven een houtskoolvuurtje
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Ikan Kecap - gebakken vis in een geurige gele saus
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Mie kocok - Eiernoedels met kip en groenten
- Sambal goreng telor - Sambal goreng van ei
- udang godok - garnalen
- Ayam Besengeh
- Empal Gentong - gestoofd rundvlees
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Njomok tempeh
- Udang bumbu bali - pittig gebakken garnalen uit Bali
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...