logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Mas Woku
karper in kruidige curry saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr karper
1 limoen (sap)
5 eetl olie
5 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1/2 pandan blad
250 ml water
3 jinten blad
2 lente uitjes
3 salam blad

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
6 rode rawits
6 cm kunyit
6 cm jahe
4 tomaten
11 kemiri
1 serehstengel
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het kunyit blad, het pandan blad en het jinten blad zeer fijn. Snijd de lente ui grof. Rooster de kemiri droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok de oli en fruit de boemboe, samen met het kunyit blad, het pandan blad, het de jeruk purut blaadjes voor 3 minuten.
Voeg het water en dan de vis toe en laat dit zachtjes sudderen. Dan de lenteui en het jintenblad toevoegen en het zachtjes laten sudderen tot het gaar is en de saus is gebonden. Voeg dan het salemblad toe en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 122 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176184