Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ikan Mas Sambal Cobek - gebakken vis met een sambalsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Mas Sambal Cobek
gebakken vis met een sambalsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan mas / karper
2 limoen, sap
1 eetl zout
4 eetl bloem
olie

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
7 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
10 rode lomboks
6 kemiri noten, geroosterd
3 cm jahe, geroosterd
200 ml dike kokosmelk (kental, van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in. Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Speol daarna de vis af en dep het droog. Bestrooi de vis met de bloem. Verhit in een pan de olie en bak daarna de vis op middelhoog vuur gaar en bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta, minus de kokosmelk, het asamwater, het zout en de palmsuiker.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en roer totdat de saus is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 51 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025245