Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ikan Mas Sambal Cobek - gebakken vis met een sambalsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Mas Sambal Cobek
gebakken vis met een sambalsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan mas / karper
2 limoen, sap
1 eetl zout
4 eetl bloem
olie

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
7 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
10 rode lomboks
6 kemiri noten, geroosterd
3 cm jahe, geroosterd
200 ml dike kokosmelk (kental, van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in. Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Speol daarna de vis af en dep het droog. Bestrooi de vis met de bloem. Verhit in een pan de olie en bak daarna de vis op middelhoog vuur gaar en bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta, minus de kokosmelk, het asamwater, het zout en de palmsuiker.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en roer totdat de saus is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 499 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240