logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cah Kailan Teri Medan
chinese broccili met een ansjovis saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gai-lan / chinese broccoli
25 gr teri medan (kleine visjes)
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl oestersaus
1 eetl maizena
3 eetl water
300 ml water
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
1/2 theel peper
2 eetl olie
water

Cara membuat:

bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de gai-lan. Giet het af en laat het daarna afkoelen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de gember.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg de oestersaus, het water, de teri medan, de peper en de palmsuiker toe en laats dit zachtjes 5 minuten sudderen. Meng de maizena met het water en voeg dit toe aan de saus en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Giet de saus over de gai-lan en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 176 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421459