Cah Kailan Teri Medan
chinese broccili met een ansjovis saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gai-lan / chinese broccoli
25 gr teri medan (kleine visjes)
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl oestersaus
1 eetl maizena
3 eetl water
300 ml water
1 theel palmsuiker
zout naar smaak
1/2 theel peper
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de gai-lan. Giet het af en laat het daarna afkoelen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en rasp de gember.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg de oestersaus, het water, de teri medan, de peper en de palmsuiker toe en laats dit zachtjes 5 minuten sudderen. Meng de maizena met het water en voeg dit toe aan de saus en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Giet de saus over de gai-lan en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Peniki
- Kailan Tumis Ayam Giling - roerbak van kailan met kip
- Ca cumi cabe hijau - inktvis
- Lula Betawi - geiten- of lamsvlees
- Khiaw Waan Nuea - rundvlees met groene sambal
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Brongkos bungkus
- Nasi Goreng 2
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...