Cah Udang Cabai
gebakken garnalen in chilisaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
3 teentjes knoflook
1/2 ui
4 rode lomboks
2 cm jahe
1 lente-ui
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 theel saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
200 ml water
2 eet olie
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon maar laat de staart zitten. Snijd de knoflook en de ui fijn en hak de lomboks grof. Snijd de lente-ui in schuine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de oestersaus, de saus tomat, de saus sambal, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Besengeh
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Ayam Bakar Penyet - gegrilde gekruide kip met pittige sambal
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Ayam Panggang Bumbu Cabai - gegrilde kip met pittige pepers
- Ayam Bakar Madu - geroosterde honing kip
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Ayam Bakar Bumbu Kluwak - geroosterde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...