logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cah Udang Cabai
gebakken garnalen in chilisaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr grote garnalen
3 teentjes knoflook
1/2 ui
4 rode lomboks
2 cm jahe
1 lente-ui
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 theel saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
200 ml water
2 eet olie

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen en maak deze schoon maar laat de staart zitten. Snijd de knoflook en de ui fijn en hak de lomboks grof. Snijd de lente-ui in schuine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan de oestersaus, de saus tomat, de saus sambal, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 120 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391845