zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gai Sheung Tong - basis kippenbouillon
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Tomat Rempah Daging - gevulde tomaten
Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus


Cah Udang Jamur
garnalen met champignons in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
250 gr champignons
1/2 theel limoen, sap
1/2 theel zout
6 teentjes knoflook
1 sjalot / 1/2 ui
3 cm jahe
1 eetl vissaus
5 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/4 theel zout
100 ml water
1 theel maizena
olie
Cara membuat:
bereiding;
Pel de garnalen. Halveer de champignons. Hak de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de champignons, de kecap, de vissaus, de oestersaus en het zout toe en meng goed.
Dan het water en de maizena toevoegen en roer totdat de saus indikt en serveer.
garnalen met champignons in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
250 gr champignons
1/2 theel limoen, sap
1/2 theel zout
6 teentjes knoflook
1 sjalot / 1/2 ui
3 cm jahe
1 eetl vissaus
5 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1/4 theel zout
100 ml water
1 theel maizena
olie
Cara membuat:
bereiding;
Pel de garnalen. Halveer de champignons. Hak de sjalot en de knoflook fijn. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de champignons, de kecap, de vissaus, de oestersaus en het zout toe en meng goed.
Dan het water en de maizena toevoegen en roer totdat de saus indikt en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.