Tahu Ketoprak
tahu met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
bereiding:
250 gr tahu
200 gr tauge
1/2 spitskool
2 lente-uitjes
5 selderij takjes
olie
500 ml water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
5 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
Taburan:
garnering
bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 8 plakken. Verhit in een wok de olie en bak de plakken goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat deze daarna afkoelen. Snijd de kool in dunne reepjes en hak de selderij en de lente-ui fijn. Leg de tahu op een schaal en leg daarover de tauge, de kool en de gehakte selderij en de lente-ui. Giet daarover de saus en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Ontpit the lomboks en snijd deze fijn. Snijd de sjalloten en de knofloof fijn. Kneus de sjalloten, de knoflook en de lomboks samen met de trassi, de palmsuiker en het zout. Meng hierdoor de kecap en het limoensap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Ayam Suwir Kepala Sangrai - gekruide kip met kokos
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Barobbo - mais met groenten uit Sulawesi
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Ayam Dimasak Putih - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...