banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tahu Ketoprak - tahu met groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tahu Ketoprak
tahu met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
bereiding:
250 gr tahu
200 gr tauge
1/2 spitskool
2 lente-uitjes
5 selderij takjes
olie
500 ml water

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
5 eetl kecap manis
1 limoen (sap)

Taburan:
garnering
bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 8 plakken. Verhit in een wok de olie en bak de plakken goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat deze daarna afkoelen. Snijd de kool in dunne reepjes en hak de selderij en de lente-ui fijn. Leg de tahu op een schaal en leg daarover de tauge, de kool en de gehakte selderij en de lente-ui. Giet daarover de saus en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Ontpit the lomboks en snijd deze fijn. Snijd de sjalloten en de knofloof fijn. Kneus de sjalloten, de knoflook en de lomboks samen met de trassi, de palmsuiker en het zout. Meng hierdoor de kecap en het limoensap.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39559361