logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tahu Ketoprak
tahu met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
bereiding:
250 gr tahu
200 gr tauge
1/2 spitskool
2 lente-uitjes
5 selderij takjes
olie
500 ml water

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
5 eetl kecap manis
1 limoen (sap)

Taburan:
garnering
bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 8 plakken. Verhit in een wok de olie en bak de plakken goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat deze daarna afkoelen. Snijd de kool in dunne reepjes en hak de selderij en de lente-ui fijn. Leg de tahu op een schaal en leg daarover de tauge, de kool en de gehakte selderij en de lente-ui. Giet daarover de saus en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Ontpit the lomboks en snijd deze fijn. Snijd de sjalloten en de knofloof fijn. Kneus de sjalloten, de knoflook en de lomboks samen met de trassi, de palmsuiker en het zout. Meng hierdoor de kecap en het limoensap.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607