tahu met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
bereiding:
250 gr tahu
200 gr tauge
1/2 spitskool
2 lente-uitjes
5 selderij takjes
olie
500 ml water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
5 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
Taburan:
garnering
bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 8 plakken. Verhit in een wok de olie en bak de plakken goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat deze daarna afkoelen. Snijd de kool in dunne reepjes en hak de selderij en de lente-ui fijn. Leg de tahu op een schaal en leg daarover de tauge, de kool en de gehakte selderij en de lente-ui. Giet daarover de saus en bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Ontpit the lomboks en snijd deze fijn. Snijd de sjalloten en de knofloof fijn. Kneus de sjalloten, de knoflook en de lomboks samen met de trassi, de palmsuiker en het zout. Meng hierdoor de kecap en het limoensap.